پرسشی که بسیاری از نویسندگان دارند این است که چاپ کتاب به صورت شخصی چگونه است و آنان چگونه می توانند بدون دخالت انتشارات اقدام به چاپ کتاب خود کنند.
البته برخی دیگر چاپ کتاب به صورت شخصی را حالتی می دانند که ناشر اقدام به چاپ کتاب می کند اما حق و حقوق فروش کتاب تنها متعلق به آنان باشد و خودشان اقدام به فروش کتاب نمایند.
برای آگاهی نویسندگان برای هر دو حالت ذکر شده توضیحی داده می شود تا از نویسندگان و یا مترجمین عزیز از سردرگمی خارج شوند.
حالت اول:
حالتی است که نویسنده بدون دخالت انتشارات اقدام به چاپ و انتشار اثر خود می کند، که در این حالت به آن ناشر-مولف گفته می شود که در حال حاضر از سوی وزارت ارشاد متوقف شده و نویسندگان دیگر نمی توانند به طور مستقیم و بدون دخالت ناشر اقدام به چاپ کتاب خود کنند.
البته این خبری بدی برای نویسندگان نیست، زیرا پیش از این نویسندگانی که به صورت ناشر- مولف اقدام به انتشار اثر خود می کردند، از بسیاری از امتیازات، از جمله شرکت در نمایشگاه کتاب و یا فروش در بسیاری از سایتها و یا پخشی ها محروم بودند.
حالت دوم:
کتاب توسط انتشارات به نشر برسد اما فروش و مزایای فروش متعلق به نویسنده باشد. در این حالت قراردادی میان نویسنده و انتشارات بسته می شود و ناشر متعهد می گردد که صرفا کتاب را به چاپ رسانده و اعلام وصول نماید و اجازه عرضه و فروش کتاب را ندارد.
اما در صورتی که نویسنده از ناشر بخواهد در امر فروش به او کمک نماید، طبعتا ناشر بابت فروش کتاب (چه از طریق سایت فروش کتاب و چه از طریق عرضه به کتاب فروشی ها) درصدی از مبلغ پشت جلد را طلب خواهد کرد.
که این مبلغ به صورت توافقی بوده و قانون قاعده خاصی ندارد.